Hogyan válasszunk gabion kerítést? – Megjelenés, ár, minőség, funkció

Gabion kerítés vásárlásán gondolkodik? Cikkünk segít Önnek a kiválasztásában. Mindössze 4 alapvető paramétert kell figyelembe venni - megjelenés, ár, minőség és funkció. 

1. Megjelenés

3 féle gabion kerítést ismerünk: KERÍTÉS GABION KOSARAKBÓL | PRAKTIK GABION KERÍTÉSEK | PREMIUM GABION KERÍTÉSEK. 

A - Kerítés gabion kosarakból

A gabion kosarakból készült kerítés a gabion kerítés legolcsóbb alternatívája. Ha azt szeretnénk, hogy a kő kitűnjön és a gabion acélszerkezete a lehető legminimálisabb módon jeleskedjen, akkor ezt a típusú gabiont ajánljuk. A gabion kosarak 4 mm-es huzalból vannak hegesztve. Ami a gabion kosarak szemeinek nagyságát illeti, az 5x10 cm-es méretet ajánlunk. Bővebben a gabion kosarakból készült kerítésekről →

Hogyan válasszunk gabion kerítést?    modern gabion kerítés    kombinált gabion kerítés

B –Praktik Gabion kerítés

A Praktik gabion kerítés tipizált 250 cm hosszú, 20x5 cm szemű részekből áll. Mindegyik részt egy látható, 2 cm vastag acéloszlop szegélyezi mindkét oldalon. Ez garantálja a stabilitást és az egyszerű összeszerelést. Ennek a gabion típusnak az előnye a vékony, 20 cm-es vastagsága. Magassága 40 cm-től 200 cm-ig választható. A kis vastagságának köszönhetően kevesebb kőre van szükség, ami csökkenti a ráfordítási költségeket. Ráadásul a kerítés vékony vastagsága, helyet takarít meg Önnek a kertben.

A Praktik kerítés hátránya a csekély alak-változékonysága Lehetővé teszi számunkra, hogy teljes gabion falat hozzunk létre, amely biztosítja a magánélet érzetét és blokkolja az út zaját. A Praktik kerítés telepítése nagyon egyszerű. Mivel moduláris rendszerről van szó, az alapvető építési ismeretek elegendőek lesznek.

A Praktik gabion kerítést antracit színben is gyártjuk (vagy a RAL mintakönyv bármely színében).  Bővebben a Praktik gabion kerítésről →

Praktik gabion kerítésről    gabion kerítés kapuval    a kert gabionos kerítése

C - Premium Gabion kerítés

A Prémium gabion kerítést minden vásárlónak testreszabva gyártjuk. Szerkezeti megoldása biztosítja a kerítés alakjának legnagyobb variálhatóságát. A Premium gabion kerítést kombinálhatja fával, külön 2D/3D panelekkel, sövénnyel, alumíniummal és hasonlókkal. Előnye, hogy vastagsága 20 cm-től 40 cm-ig változtatható. Magassága 40 cm-től 240 cm-ig választható. Felépítése szimmetrikus megjelenést biztosít a kerítésnek, látható oszlopok nélkül, ami nagyon elegáns és formás kinézetet biztosít. A szem mérete megegyezik a Praktikéval - 20x5cm.

A PRAKTIK kerítéshez hasonlóan a PREMIUM kerítés is nagyon könnyen összeszerelhető. Mivel moduláris rendszerről van szó, az alapvető építési ismeretek elegendőek lesznek. A Premium gabion kerítést antracit színben is gyártjuk (vagy a RAL mintakönyv bármely színében).  Bővebben a Premium gabion kerítésről →

egyszerű gabion kerítés    gabion és fa kombinációja    gabions árlista

Bővebben a gabionok egyes típusairól a cikkünkben olvashat -  Gabion - egy kerítés, amelynek nincs versenytársa.

2. Ár 

A gabion kerítés megépítésének teljes költsége 3 részből áll - gabion szerkezet, kő és összeszerelés.

A gabion szerkezet ára a gabion típusától függ. A legolcsóbb megoldás a gabion kosarakból készült kerítés. Ára megközelítőleg fele a Premium gabion rendszerének. Az arany középárat a Praktik gabion kerítések képviselik. 

Árjegyzék – kerítés gabion kosarakból

Árjegyzék – Praktik gabion kerítés

Árjegyzék – Premium gabion kerítés

A töltőkő az összköltség legkisebb részét teszi ki. Javasoljuk, hogy a közeli kőfejtőből válasszon tiszta kőbányai követ. 

Ha a gabion kerítés összeszerelését építőipari cégre bízza, magasabb költségekkel kell számolnia. Az ideális megoldás az önálló telepítés. 

3. Minőség

A gabionok vásárlása előtt ellenőrizze azok minőségét. Olyan eladóktól vásároljon, amelyek minőségét a hivatalos állami intézmények tanúsítványai igazolják. 

Összpontosítson ezekre a tulajdonságokra:

  • A gabion kosarak/hálók huzal vastagsága nem lehet kevesebb 4 mm-nél.
  • • Kiváló minőségű felületi korrózióvédelem - GALFAN cink felületkezelést (cink és alumínium ötvözet 95%Zn+5%Al, 350g/m2 mennyiségben) vagy forró CINK-et javaslunk. Mindkét típusú felületkezelésnél a rétegük legalább 100 mikronos legyen - ekkor a gabion legalább 50 évig védve van a korróziótól. 
  • • Ha színes kivitelben gondolkodik, válasszon magas hőmérsékletű, kemencében égetett porfestéket. A műanyag bevonattal (PVC) végzett színkezelés a gabionokhoz nem alkalmas.

Bővebben gabionjaink minőségéről és tanúsítványairól →

4. Gabion funkciója

Ha az Ön gabion kerítése egyben támfalként/lejtőerősítőként is szolgál, kizárólag gabion kosarakat használjon a felépítéséhez. Más típusú gabion szerkezet (Praktik / Premium) csak kivételes esetekben, alapos szakértői mérlegelés után alkalmas támasztéknak és csak korlátozott magasságig.  

Gabion kosarakból készült támfalak árjegyzéke

Ha még mindig nem biztos a választásban, szívesen segítünk Önnek. Tanácsot adunk a megfelelő gabion típus kiválasztásában, elkészítjük a 3D-s tervet, pontos anyagszámítást végzünk, kiszámítjuk mennyi kőre lesz szükség és kidolgozzunk Önnek egy kötetlen árajánlatot. 

Kapcsolat

 +36 70 542 0736

ugyfelszolgalat@gabionoklemon.hu

logó Gabiony Lemon

 

© 2024 GabionokLemon.hu | Az oldal tartalmának más oldalakon történő elhelyezése, nyomtatott és egyéb médiában való terjesztése szerzői jogvédelem alatt ál, és csak a LEMON trade s.r.o. írásos hozzájárulásával lehetséges.

Megalkotta FúúDobre

Biztonságos fizetés

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store